söndag 24 juni 2012

Måla eller tapetsera?

Ska du göra om hemma och funderar på om du ska måla eller tapetsera väggarna? För att få ett bra slutresultat krävs samma underarbete oavsett om du målar eller tapetserar dvs slipa, spackla och slipa igen så det blir ett slätt och fint underlag att jobba vidare på. Därefter kommer då valet - färg eller tapeter? Om du väljer att måla finns en mängd olika sorters färg att välja på och enormt många kulörer. I vår butik säljer vi väggfärg i olika glanser, helmatt, glans 7, glans 10 och glans 20. Det finns även färg som du kan måla med trots att du är allergisk, Lady sensitive. Det finns färg för olika sorters rum, t ex för badrummet, köket, tvättstugan och hallen. Fråga oss i butiken så kan vi vägleda dig. Med färg kan man skapa olika stämningar i rummet genom att använda olika glans på olika väggar, olika men ändå matchande kulörer, måla ränder, cirklar, ramar, ja det är bara fantasin som begränsar. I vår butik finns det möjlighet att köpa en provburk (0,5 l) med väggfärg för att testa hur en kulör upplevs hemma hos dig. Det rekommenderar vi varmt eftersom en kulör kan upplevas helt annorlunda i butiken än hemma.  När du målar om dina väggar rekommenderar vi två strykningar så du får ett snyggt slutresultat. Kom gärna in och titta på kulörer och plocka med dig av alla fina färgbroschyrer från våra färgleverantörer Jotun och Alcro.

Väljer du tapeter är utbudet också enormt. Det finns tapeter från ett stort antal leverantörer hos oss. Marint, romantiskt, retro, klassiskt, gammaldags? Vi hjälper dig att välja utifrån dina önskemål. Det finns papperstapeter, easy up, vinyltapeter och förklistrade tapeter.

Prismässigt behöver det inte skilja så mycket mellan de två alternativen - måla eller tapetsera. Det beror på vad du väljer för färg eller vilka tapeter du väljer. Tidsmässigt så är det underarbetet som kräver mest.

Glöm inte att måla om taket först! En del tycker inte att det behövs men sen när de redan är klara med målningen/tapetseringen märker de att det nog hade varit bra att måla. Från tak till golv är en gyllene regel!

Inga kommentarer: