lördag 3 november 2012

Det rödbruna trädet har fått en ny chans

Vi läste i DN igår om att teak har fått en nyrenässans. På 1950-talet var de supetrendiga. På 1970-talet blev de helt ute. Drygt trettio år senare fick vintagemöbler i teak ett högt retrovärde. Det håller i sig. Hans J Wegner (1915-2007) var en av de främsta danska formgivarna under 1900-talet. Hans "Round chair" blev "världens mest berömda stol" 1960. Då satt bl a John F Kennedy i den stolen under presidentvalsdebatten. Därefter kallades stolen kort och gott "The Chair".
Det är i dag ett stort intresse för 50-60-talsinredning och det kan bero på att många är trötta på ljust och fräscht. Nu vill vi ha det lite mer ombonat. Ett sideboard i teak passar i alla sorters hem. Vi vill att saker ska hålla. Ett femtio år gammalt teakbord kan vara helt stabilt. Det mesta i teak ökar fortfarande i värde. Man kan köpa en möbel i teak, använda den i fem år och sälja den vidare till ett högre värde.

Om ni vill inreda med lite 50- och 60-talskänsla finns en hel rad tapetkollektioner att välja ur t ex Eco Retro, Eco Revival, Scandinavien designers och Miss Print. Välkomna in till vår butik så visar vi!

Inga kommentarer: