söndag 5 april 2009

Sommartorpet i vårskrud!

I dag har vi (Thomas och Barbro) varit vid vårt torp för lite vårarbete. Huset är målat med falu rödfärg och det tycker jag ett torp ska vara men - det växer på färgen. Vi målade för två år sen och i vår får vi nog måla om igen - i alla fall ena sidan. Trist! Om ni ska måla ett hus för första gången, välj t ex Demidekk optimal som klarar sig betydligt bättre mot beväxtning. Vissa typer av hus ska bara ha falu rödfärg och då får man bita i det sura äpplet och måla om lite oftare. Det är ganska smidigt att rödfärga men tänk på att jobba in färgen i trä´t. Om det blir för mycket färg på huset är det lätt att färgen krackelerar. Hos oss på Colorama Stockholmsvägen säljer vi rödfärg med pigment från Falu koppargruva - den äkta rödfärgen.
Krokusen tittar fram bland löven.

Här ser ni ena sidan av vår ytterdörr. Den sidan är tydligen plyfa vilket gör att färgen inte sitter som den ska. Tänk på att alltid ha bra material när ni bygger, gör om, så blir slutresultatet det bästa möjliga.

Den andra delen av dörren är riktigt trä och där sitter färgen som gjuten. Tycker ni om kulören? Den heter staverngul och kommer från Jotun.


Grinden är målad med vit oljefärg, Drygolin fönsterfärg, och den har jag (Barbro) målat, i alla fall delvis. Det är inte lätt att vara gift med en målare. Han ser alla fel man gör och vill gärna ta över själv.


Det är tur att det finns konstgjorda växter. När man har ett torp som man inte hinner besöka så mycket på vintern är det alltid trevligt att det ser grönt ut ändå när man kommer dit. Det fanns andra växter inomhus som inte såg så gröna ut men jag struntade i att fota dem.

Det här är torpets lilla altan som är laserad med Jotuns terasslasyr svart. Vi insåg dock i somras att den är väl liten altanen så vårens och sommarens projekt är att bygga på lite. Bordet - underredet från en gammal symaskin och skivan är av betong och kommer från Utby betong i Mariestad.

Inga kommentarer: