torsdag 10 september 2009

Rapport från vår franska afton i kväll!

Vi har nyligen avslutat vår franska afton på Colorama Stockholmsvägen i Mariestad. Sebastian från vår franska tapetleverantör Casadeco var inbjuden för att berätta om sig själv, sitt företag och tapeter, trender, kulörer,mönster mm.

Redan på eftermiddagen började vi dekorera butiken. Mat- och dryckesbordet prydde vi med väldoftande liljor från Blomsterhörnan i Mariestad.


Sebastian arbetar för fullt med förberedelserna inför kvällen.



Vinsterna till kvällens frågesport står på parad och väntar på sina nya ägare. Champagnen var skänkt av Casadeco.




Fönstret vid entrén - vackra höstblommor i höga svarta krukor från Blomsterhörnan.



Sebastian och "Mise" (mamma till Caroline som jobbar hos oss) häller upp välkomstdrinken.



Carola (jobbar hos oss på onsdagar) på väg in till kvällens festligheter.



Malin (en stammis) är redo för kvällen.


Sébastien hjälpte till med serveringen.



Sébastian in action. Han berättade med inlevelse om Casadecos kollektioner, tapeters olika kvalité, stickers, trender, kulörer mm. Jag tror att de flesta uppskattade hans föredrag.



En förväntansfull publik sitter bänkad.



Vi ordnade en frågesport under kvällen och en av de glada vinnarna var Sara Larsson (har arbetat hos oss tidigare men utbildar sig nu till socionom). Grattis Sara!


Hilda fick en stor kram av en annan vinnare, fru Bäcklund.



Dags för lite mat, Brödboden hade gjort enormt goda bruchettas (hur stavas det) med fransk ost, valnötter, salami mm. Mycket uppskattat. Tack!





Hilda serverar drycken!


Full fart och mycket diskussioner bland tapetkollektionerna. Vilka underbara kunder vi har och vilket stort intresse det finns för inredning!



Frida jobbar hos oss två dagar i veckan och i kväll bjöd hon med mamma på fransk afton!




Carola visar en tapet för Bettan och Nina. Den tapeten hon visar tycker vi andra i butiken att hon ska ha i sitt kök men som ni förstår av hennes ansiktsuttryck tycker hon inte detsamma.


Susanne Kinnander med dotter diskuterar form, färg och design!



Anki, Lillemor och Kerstin minglar!



Diskussion om färg, inredning mm i full gång!



Kerstin med döttrarna Malin och Sara samt kompisar diskuterar. Både Malin och Sara har arbetat hos oss, Jag tror jag glömde nämna Malin under kvällen. Ursäkta Malin du som har arbetat hela sommaren! Det blir lite mycket när man ska komma ihåg allt.


Ett stort tack till Sebastian för att du kunde komma till oss och berätta om dig, ditt arbete, ert företag, trender mm. Det var uppskattat och du är välkommen tillbaka.


Även ett stort tack till alla er som kom till oss och gjorde kvällen till en trevlig och mysig kväll.


Till sist men inte minst - ett stort tack till personalen som alltid ställer upp och deltar med glädje i våra projekt.


God natt!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Tack för en trevlig kväll med mycket goda små smörgåsar och kul saker, vad är det på tapeten nästa gång,för du ordnar väl något , vår egen lilla bindefelt. Bettan

Barbro Colorama sa...

Tack själv! Nästa evenemang äger rum den 14 oktober då Eco-Borsåtapeters designer Björn Nilsson kommer på besök och berättar om sig själv, sitt jobb som designer, hur han skapar tapetmönster mm mm. Dessutom kan du lära dig att tapetsera av våra trevliga målare.

Matilda sa...

Tjoho! Ni verkar ha haft en bra fransk afton :) Vad var det för frågor på frågesporten, kan Sara ha haft nån fördel av att ha varit färghandlare ett tag? Men hon är duktig på mycket annat också såklart ;)

De där spanskafraserna håller jag fortfarande på och pluggar in så jag tror inte jag kan mer än dig än, haha! Jag ska försöka hinna säga hej då innan jag åker, på måndag eller tisdag. Måste hinna packa då också :)

Barbro Colorama sa...

Hej Matilda

Det var en frågesport om Frankrike så jag tror inte att hon hade så stor nytta av färgkunskaperna.
Kom in måndag, jag och Lisa åker till Malmö måndag kväll.