torsdag 30 juli 2009

Uppstart av butiken en regnig torsdagsmorgon!

Det skrevs en låt för längesen som handlade om vad tusan de har för sig på banken efter tre. Ni kanske undrar vad vi har för oss i en färgbutik före nio? Jag har åkt bil hit till Colorama idag. Utsikten genom fönstret är inte så uppiggande - regn idag igen!
Det är tur att det finns radio så man kan bli lite gladare av skvalmusiken!?

Här är personalentrén i vår butik. Det är även här vi tar emot våra varor. Kanonbra med en lastbrygga. Innan vi köpte fastigheten så var vår butiksyta betydligt mindre och vi fick ta in varorna via kundentrén. Det var inte helt lätt om vi hade beställt en pall med kakel t ex. Mycket bärande blev det.

Det första jag gör är att sätta på kaffet - livets dryck! Kl 9 kommer målarna in och fikar och då brukar vi serva dem med nybryggt kaffe.

Soporna ska tömmas. Alltid fullt! Tycker ni inte vi har en fin sophink i köket?


Matlåda med idag! Det hör inte till vanligheterna. Lika stolt varje gång.


Datorerna ska sättas på och viktig lektyr ska läsas.


Ner i vår röriga källare för att sätta i gång fläkten. När det är varmt ute får vi så otroligt varmt i butiken delvis p g a att vi har stora fönster på hela långsidan av butiken.


En sväng in i vårt tapetlager för att kolla om det är några mönster vi behöver beställa upp.
Vi har inte så mycket tapeter på lager för det tar ju bara en dag att få hem från leverantören och när utbudet är så stort är det svårt att välja ut vilka man tror ska bli mest populära.

Växel ska i kassan inför dagens försäljning.


Gårdagens beställningar ska ringas in till respektive leverantör.
Ja, det är ungefär det vi hinner med innan det är dags att slå upp portarna. Om jag är på plats i ottan hinner jag även med lite bokföring och fakturering men nu öppnar vi snart och då är det fokus på er kunder.
Välkomna till oss på Colorama Stockholmsvägen!


Inga kommentarer: