fredag 1 januari 2010

Summering av året som gått!


Märker att många summerar året på sina bloggar inför det nya som kommer. Vi kanske ska försöka oss på det också men det känns som vi lever i nuet och framtid så mycket att vi knappt kommer ihåg det vi gjort. En del har vi dock kvar i vårt minne.
I början av 2009 anordnade vi en föreläsning med Ernst Kirchsteiger på Mariestads teater. Det finns 196 sittplatser på teatern och biljetterna tog slut på en vecka. Det var ett hårt men roligt arbete att arrangera föreläsningen. Vi ordnade en rad olika "installationer" i foajén med hjälp av tapeter, färg och blommor från Blomsterhörnan. Kvällen blev lyckad! Ernst höll ett inspirerande föredrag, gästerna njöt och vi fick en del press.
ROT-avdraget satte full fart så vårt måleri har haft en hel del att göra under året.
Vår färgsättningstjänst har satt fart den också. Många kunder anlitar oss för att få hjälp med färg- och tapetval genom hembesök av oss.
Anna O och Madeleine Larsson, två mycket trevliga och kunniga kvinnor har hjälpt oss med infobroschyr om färgsättningen, blogg och hemsida.
Eco-Boråstapeters chefsdesigner Björn Nilsson höll föredrag i butiken en kväll. Det var ca 50 kunder som fick höra en trevlig föreläsning av Björn då han berättade om sin bakgrund, sitt arbete och visade nyheter inom tapetvärlden. Thomas visade under kvällen hur lätt det är att tapetsera med easy up-tapeter.
Alla i butiken har fått utbildningar av olika slag. Tapetskola, färgkurser, inredning m m.
Jag (Barbro) har även i år varit medlem i Colorama produkt- och marknadsråd. Vi har bl a varit med och tagit fram Coloramas egen tapetkollektion Modern Scandinavia second edition.
Lisa är färgexpert och svarar på alla frågor som handlar om färg av de frågor som kommer in på Coloramas centrala hemsida.
Vi har jobbat vidare med bloggen och hemsidan har bytt utseende.
Nytt datasystem installerades i novemer. Tufft att lära nytt.
Kunderna är den största och viktigaste uppgiften vi har och som vi gillar allra mest att arbeta med. Utan kunder har vi inget företag.
Mer har jag inte i minnet nu (utan agendan) men återkommer om jag missat något riktigt viktigt.
I morgon har vi öppet som en vanlig lördag 9 - 14. Jag och Hilda arbetar.

Inga kommentarer: