onsdag 31 mars 2010

Många frågor blir det!

Full fart hela dagen i butiken. Vi får dagligen många frågor om målning, tapetsering, kakling mm. Jag ska försöka sammanställa lite frågor vi fått idag och även ge er svaren så kanske det kan hjälpa även er i er renovering!

Kan jag tapetsera ovanpå en gammal tapet eller måste jag riva ned den gamla?

Om tapeten är slät och sitter ordentligt finns det ingen anledning att riva ned den gamla tapeten. Viktigt att spackla på ev hål och även ev överlapp på tapeten slipas bort och spacklas.

Vilken färg ska jag använda på taklisten?

Det vanligaste är att måla ned takfärgen på taklisten. Om man använder samma färg (snickerifärg) som man har på dörrfoder och golvsocklar även på taklisten så kan det se ut som en blank rand nedanför taket. Använder man takfärgen så flyter listen ihop med taket. Snyggare tycker vi!

Kan man måla med falu rödfärg, slamfärg, på ytor som tidigare är målade med oljetäckfärg?

NEJ! Vill man ha något målat med falu rödfärg ska man måla det från början och sen får man hålla sig till det.


Finns det någon speciell färg för golv?

Ja det finns golvfärg. För ytor med normalt slitage, som t ex hemmiljö, rekommenderar vi Alcros Entré, som är en vattenburen, halvblank golvfärg.


Vilket golv ska vi välja i hall och kök när vi har barn och hund?

Vi rekommenderar i första hand ett bra laminatgolv som är slittåligt men även klinker. Klinker kan dock vara lite väl hårt när man tänker på barnen. Ett trägolv är mjukare men slits lättare om man har både hund och barn. Det blir inte så snyggt efter ett tag när barnen kör sina bilar på golvet och hunden gör rivstarter.


Det här var några exempel på frågor vi får i butiken. Ställ gärna frågor på bloggen eller kom in i vår butik så hjälper vi er. Förutom oss i butiken så finns även målare och kakelsättare med sina gedigna kunskaper.

2 kommentarer:

Emelie sa...

Hej!

Jag ska jobba extra på färgavdelningen i en butik i Norrtälje, och har därför försökt läsa på om det som man bör kunna. Hittade er blogg, och jag har nu läst varenda inlägg, och vill bara säga att jag tycker den är helt suverän!! Väldigt intressanta och inspirerande inlägg, och även lärorika! Man känner sig verkligen sugen på att komma till er butik, och man känner sig väldigt välkommen dit!!

Barbro Colorama sa...

Vad kul att höra! Lycka till med jobbet i Norrtälje.