tisdag 10 augusti 2010

Frosseri i Kroatien!

Jag har lovat lite bilder från Kroatien så nu kör vi! Här hyllar vi det Adriatiska havet och alla härliga klippor. Vi och vi förresten, det är jag (Barbro) som fotar och mitt ressällskap dök ner i havet strax efter att bilden togs. Det hade jag inte gjort, var så säkra!
En bild från vårt hotellrum. Standard som ett ordinärt svenskt hotell. Rent, fräscht och städning varje dag. Plat Villas heter hotellet.

Vi åkte till Cavtat flera ggr, några km från Plat. En kväll var det match i vattenpolo mitt i stan med speaker, belysning, resultattavla och hela kittet. Spännande värre och det verkar vara en extremt jobbig sport.


Jet ski - en av alla härliga aktiviteter på havet!

Mycket god öl, Ozujsko från Zagreb, en ljus, god och billig öl.

Plat ligger söder om Dubrovnik, dvs långt söderut så mat mm påminner lite om det man möter i Italien. Glassen höll definitivt samma kvalité som den italienska glassen.

Poolen (saltvatten) vid vårt hotell!

Min feghet lyste igenom vid flera tillfällen under veckan. Resten av gänget hoppade från den här klippan men jag nöjde mig med att fota, som vanligt!

Det var krig här 1991 - 1995 och det såg man en del spår efter. Vid vårt hotell var det en del byggnader som var "kamouflerade" (stavas det så).När man gick nära kunde man se kulhål och det kändes märkligt. Ett krig som ägt rum så nyss och så lite man kan om det. Vi har fått en del berättat för oss idag av Kuran som jobbar hos oss. Han flydde från Bosnien 1994 och det är verkligen intressant att lyssna på hans historia och vad som har hänt. Han var endast 16 år när han kom helt ensam till vårt land.

Vilken natur, vilket hav, vilket klimat! Vill man ha sandstränder ska man inte åka hit, i alla fall inte till södra Kroatien, men vi älskade stenarna, stränderna och klipporna!

Stora, lyxiga båtar var det gott om!

En bild säger mer än ord ibland!

Elegant dukning på fin restaurang i hamnen i Cavtat! Maten var super. Här käkade vi gott kött!
Som ni förstår - vi rekommenderar varmt en resa till Kroatien!


Inga kommentarer: