fredag 30 december 2011

"Det nya svarta"

"Det nya svarta" är ett nyhetsbrev från Trendgruppen. Ett brev om trender, prylar, design, mode, kultur och allt annat. Idag fick vi årets sista Det nya svarta på mailen. Vi ska försöka sammanfatta vad Trendgruppen tror om 2012.

Nyttiga grönsaker kommer att slå igenom. En stil som kommer är Pure, en estetisk stil som fortsätter upplöjda spår ur den rustika trenden. Inredningsmässigt fortsätter trätrenden men med ett inslag av Asien. Gärna japanskt. Det blir gjutjärn, rispapper och kaligrafi. Vi kommer att få se massor av speglar. Generellt för hela 2012 är att vi inspireras av mat. Modet inspirerar inte på samma sätt längre. Kroppen blir en skrytfaktor. Vi visar att vi är "pure" genom att ha en balanserad livsstil. Inte för tjock, inte för smal, inte för brunbränd...

Vi gör uppror mot god smak och listor på hur man gör "rätt". Containerfynd och hemmasnickrat möbleras bredvid Hermèssaker. Kooperativet lockar, ja överhuvudtaget 70-talet.

Nästa år är det OS i London och fotbolls-EM i Polen och Ukraina. Sporten är överallt och syntes redan på modevisningarna i höstas. Revärer och nya material, och igen är kroppen i fokus. Vi ska träna!

När det gäller estetik blir det starka färger och just revärer.

Vad tror ni kommer att hända 2012 när det gäller inredning och mode?

Är ni intresserade av att prenumerera på Det nya svarta? Skicka ett mail till info@trendgruppen.se

Inga kommentarer: