tisdag 13 december 2011

Projekt Coloramahuset

Vi fick en kommentar i förra inlägget där läsarna önskade att vi berättade lite mer om vårt projekt Coloramahuset. Så här är det:


Vi, Colorama Karlssons Måleri i Mariestad AB, köpte den här fastigheten augusti 2011. Den ligger i centrala Mariestad. Boendeytan är ca 180 kvm, fördelad på två lägenheter och dessutom finns det vind och källare. Huset är byggt 1923 och renoverades på 1950-talet.


Vi har länge haft idén att köpa ett gammalt hus och renovera det från grunden. När vi hittade det här huset utvecklade vi vår idé att göra något tillsammans hela företaget och bestämde oss för att göra det till ett gemensamt projekt. I samarbete med Coloramas avtalsleverantörer, lokala företag och i vissa fall även andra rikstäckande företag, ska vi skapa något nytt. Projektet kommer att följas av Coloramas tidning Mitt hem som kommer ut fyra gånger om året och distribueras i minst 100 st ex till respektive Coloramabutik och det finns 175 butiker i Sverige. Många butiker tar hem mer än 100 ex. Vi kommer även att ordna en hel del events i huset då vi bjuder in kunder och andra intresserade för att följa hur man kaklar ett badrum, planering av el, ventilation, val av kök, färgsättning, golvkväll osv. Eventen kommer att ordnas relativt ofta beroende på hur arbetet går. Kunden ska få möjlighet att följa hela renoveringen.


Vi startade upp projektet med hjälp av en kille som studerar till byggnadsingenjör. Han mätte upp hela huset och gjorde en ritning och förslag till planlösning. Ett gediget jobb som var helt nödvändigt då exakta ritningar inte fanns.


Därefter fick vi hjälp av arkitekt Mattias Westelius som gjorde flera förslag på smarta planlösningar och han kommer även att finnas med som ett bollplank under resans gång.


En hel del rivningsarbete är klart. Badrummen är utrivna och så även köken. Huset är dränerat vilket var nödvändigt. När detta var gjort satte vi igång en hel del planeringsarbete och då framför allt val av kök. Det är viktigt att göra det valet för att komma vidare med el, rör och ventilation. Nu har vi landat när det gäller kök. El, rör, ventilation och träff med ljusdesigner står på programmet. Parallellt med allt detta arbetar vår inredningsdesigner Lisa Åberg. Det är ett stort projekt som kräver mycket planering, efterforskningar, kontakter och kunskap men det är enormt kul och inspirerande.


Vi har inget slutdatum satt men förhoppningsvis ska det mesta vara klart sommaren/hösten 2012. Då kommer ev vår familj, Barbro och Thomas, att hyra huset av företaget eller också kommer vi att sälja det. Det kan även bli så att leverantörer vill använda huset för visningar under en längre period och då finns det möjlighet att även planera efter det.


Håll ögonen öppna när ni läser Mariestadstidningen så ni inte missar inbjudningar till våra events. De kommer även att läggas ut här på bloggen.

Inga kommentarer: