Julen hinner knappast firas färdigt förrän det är dags att planera nyårsafton. Det är alltid med blandade känslor jag firar nyår. Känns lite märkligt. Hur som helst - nu ska vi planera nyårsmiddag för åtta personer och vi ska laga allting tillsammans (och det ska passa alla ). Det är inte lätt att komma på något bra och kanske lite annorlunda, inte det vanliga traditionella med förrätt, huvudrätt och efterrätt. Surfar runt på olika receptsidor men inget faller oss riktigt i smaken. Har ni några idéer att dela med er till oss andra?
Dukningen och det övriga piffandet känns som en baggis men maten är en svårare nöt att knäcka. Dukningen tror jag kommer att bli svart, vit och silver eller kanske lite udda med tidningspapper som duk och lite "råare" stil. Det beror lite på vilken meny vi väljer. Snälla - kom med kloka tips!
måndag 28 december 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
5 kommentarer:
Struts är en höjdare!
Strutsfilé med hasselbackspotatis och rödvinssås stod på menyn för ett par nyår sedan och diskuteras fortfarande bland inblandade :-)
Har du något bra recept på denna delikatess och var får man tag i struts?
Vi köpte vår filé på en strutsfarm mellan Falköping och Floby och om jag kontrollerar receptpärmen finns receptet säkert där någonstans. I annat fall så finns en hel del ju på tasteline.se eller andra receptsiter.
Danke!
Har kollat nu och vi stekte faktiskt bara filén i form av biffar på ca 150 g st. Endast 2 min/sida. Vid testtillagningen gjorde vi ca 3 min/sida och de blev klart för torra.
Till det gjorde vi således hasselbackspotatis och rödvinsås enl
http://www.alltommat.se/recept/r%C3%B6dvinss%C3%A5s-och-hasselbackspotatis-2555/
Skicka en kommentar