lördag 15 mars 2014

Blandade bilder från Coloramahuset

Här kommer en fortsättning på vår bildkavalkad med bilder från projektet Coloramahuset. I trappan hänger lampan Storkedjan som vi köpt hos Bröderna Andersson i Töreboda. På väggen ser ni klinker från CC Höganäs. Vi vill visa att klinker inte bara kan användas på golv utan lika gärna på väggar och inte bara i våtutrymmen.
Ett av sovrummen i huset. Tapet från Cole & Son, säng, överkast och kuddar från Mio, klänning från Gårdsbutiken Stallet i Jula.
Gästrummet med tapet från Eco ( som tyvärr har utgått). Skrivbordet är arvegods, stol från Mio. Alla fönster i huset gick att renovera. De är målade med Jotuns snickerifärg Supreme finish glans 40 S 0300-N.
Tvättstugan är inredd med produkter från Nimoverken i Hova. Här ser ni strykskåpet.
Soffan är köpt på second hand. Golv från Golvabia, kakel från CC Höganäs.
Tvättstugan är ett bortglömt rum. Det ser man även vid nybyggnation att tvättstugan kläms in i groventrén eller i något annat litet utrymme. Det är ett rum vi använder mycket så varför ska det inte vara vackert, stort och praktiskt?
I källaren har vi lagt klinker från CC Höganäs.

Källartrappan är tillverkad av Svetsbolaget i Mariestad. Stegen har vi behandlat på samma sätt som alla golv i huset dvs med Osmo dekorvax och Osmo hårdvaxolja.
Huset har tre tv-apparater, en i vardagsrummet, en i tonårsrummet och en i tvättstugan. Alla kommer från Norlanders i Mariestad.
Taket man ser när man går ned i källaren är ett s k plocktak för över taket finns ett nedsänkt badkar. Det är viktigt att komma åt badkaret i fall något skulle gå sönder.
Fasaden, som är mexisten, har vi målat med silikatfärg i kulören S 0502-y. Våra färgleverantörer rekommenderar inte att man målar mexisten men vi gjorde det ändå. Det får bli ett experiment!

Inga kommentarer: