onsdag 15 april 2009

Frågor om målning av huset

Hej igen alla kunder

Nu är det dags för frågestund! Vi svarar på alla era frågor när det gäller målning av huset!
Passa på! Skriv era frågor under kommentarer (glöm ej att skriva in kodordet för annars ser vi ej kommentaren). Vi svarar så länge vi är vakna!

2 kommentarer:

Nellan sa...

Så bra, precis vad jag behöver!

Det finns ju så många olika slags färger, lasyr, akrylat, oljefärg. Vad ska man använda egentligen? Vad rekommenderar ni? Jag skulle tro att vårt hus är målat med akrylatfärg nu. Kan jag måla över den med någon annan typ av färg?

Barbro Colorama sa...

Hej Nellan

Vi rekommenderar dig att måla med Demidekk Optimal som är en alkydmodifierad akryl. Det låter så märkvärdigt men det är alltså en vattenbaserad färg med lite olja i om man uttrycker det enkelt. Den kan du använda på akrylatfärg. Demidekk optimal är suverän att måla med och håller glans och kulör upp till 12 år. Det är viktigt att tvätta huset före målning. Om färgen är borta på några ställen ska du grunda där med Visir som är grundning och impregnering. Gör två strykningar med färdigfärgen så har du ett hus som kommer att se fint ut länge. Kom gärna in i butiken om du vill ha mer råd. Den rena oljefärgen är på väg bort från marknaden p ga nya miljöregler.
Barbro, Colorama