måndag 17 augusti 2009

ROT-avdraget

Dags att renovera hemma? Du har säkert läst om ROT-avdraget. Vi som har hantverksföretag, Karlssons Måleri AB, är väldigt tacksamma att avdraget har införts för det skapar mycket arbete hos oss och vi kan ha kvar alla målare trots lågkonjunkturen. Dessutom kan ni som kunder få arbete utfört till en rimlig kostnad. Kontakta gärna oss om ni har frågor om hur vi hanterar ROT-avdraget innan ett arbete utförs. Ring även Skatteverket så ni vet att det är ett arbete som faller under bestämmelserna.

ROT-avdraget är en skattereduktion vilket innebär att man måste ha inbetald skatt att dra i från för att kunna använda bidraget. Om ni inte betalt så mycket i skatt ett år och även har ränteavdrag att göra så är det inte säkert att det finns utrymme för ROT-avdraget. Kolla en gång extra innan ni sätter igång. Vi hjälper gärna till.

Från och med 1 juli fakturerar vi endast halva arbetskostnaden om ni har anmält till oss att ni vill använda ROT-avdraget. Vi vill dock gärna att ni skriver under en överenskommelse med oss att ni betalar vår faktura inom 10 dagar då vi inte kan kräva pengar från Skatteverket förrän efter ni betalt. Vi hoppas det är ok för er.

Inga kommentarer: