söndag 12 juni 2011

Ljust och fräscht

Vi har berättat att Fredrik Lindström och Henrik Schyffert gör en krogshow som heter Ljust och fräscht och handlar om vår inredningshysteri. Nu har även boken Ljust och fräschtboken, Jakten på det perfekta boendet, kommit ut. I inledningen kan man bl a läsa följande:

"Sverige i början av 2010-talet och man kan nästan inte gå förbi en fastighet i tätbebyggt område utan att det står en orange "big bag" utanför, fylld av byggbråte och utrivna gamla 80-talskök. Svenskarna tycks ha blivit besatta av att förverkliga sina boendedrömmar. Det ska vara ljust och fräscht överallt! Aldrig har planlösningarna varit så öppna, ljusinsläppen så flödande och de diskreta mönstren i våra fondtapeter har aldrig varit lekfullare och mer organiska. Och man kan knappt slå på tv:n utan att det står någon där och slår ut en vägg eller gör en läxläsningshörna mer spännande med lite glasmosaik. På den välsorterade Pressbyrån på Centralen i Stockholm tillhandahåller man mer än 60 olika hem- och inredningstidningar. En övervägande del av dem är på svenska."


Tycker ni att Schyfferts och Lindströms åsikter stämmer? Har ni sett deras krogshow? Ge gärna kommentarer här på bloggen!

Inga kommentarer: