tisdag 14 juni 2011

Vi i villa

Det senaste numret av Vi i villa kom idag i vår brevlåda. Där skriver de bl a om ytterdörrar. En intressant artikel som jag tycker ni ska läsa om ni har tillgång till tidningen. Det finns alltid en avdelning i tidningen som heter Fråga våra experter och en kund frågar om vad man ska tänka på när man byter kulör på sitt hus? Huset i det här fallet är byggt 1940 och målat på 80-talet. Svaret från experten är att man ska kontakta kommunen angående kulörbytet. En vettig synpunkt tycker även vi men däremot reagerar vi på följande råd:


"Jag tycker att du ska måla med oljealkydfärg då ditt hus är så pass gammalt, men ta reda på vad det är målat med innan. Du kan få råd av din färghandlare".


Vi anser att det är märkligt att rekommendera oljealkydfärg då det knappast finns kvar på marknaden. Vi på Colorama Stockholmsvägen rekommenderar Demidekk Ultimate som är en alkydmodifierad akryl, dvs vatten och olja blandat (enkelt uttryckt). Dock är det alltid viktigt att diskutera med din färghandlare innan du väljer vilken sorts färg du ska använda.

Inga kommentarer: