söndag 25 mars 2012

En tur till landet

Jag (Barbro) åkte en sväng till vårt torp idag. Vi har inte varit där så ofta i vinter så jag kände att det var dags att titta till huset och se vad som behöver göras inför sommaren. Att solen sken var en av orsakerna till att jag kom iväg. Vilken helg vi haft i Mariestad. Det kanske har varit så i större delen av Sverige? På bilden ser ni kökstaket i vårt lilla torp. Jag blir lika stolt varje gång jag ser det. Det är jag som har målat det, i alla fall nästan hela taket. När man är gift med en målare är det inte så ofta man målar själv men det här taket har jag i alla fall gjort och är mäkta stolt över. Thomas var med och gav mig bra tips och råd så till slut fick jag till det. Det är inte helt lätt att måla tak. Färgen jag målade med var Alcros v-mill, en halvblank vattenbaserad färg. Nu i efterhand tycker vi nog att taket blev lite för blankt men det går ju att göra en strykning till med en matt lackfärg t ex Jotuns Lady interiör 10 glans.I köksfönstret står en fin kanna från det gamla fiket Café Näset i Mariestad och även några andra fina burkar från 1950-talet (tror jag).
Tapeten kommer från Sandbergstapeter.
Även i "vardagsrummet" en tapet från Sandbergs. Den gamla skolplanschen fick vi tag i när biblioteket i Mariestad sålde ut sitt lager med planscher.
Vårt lilla torp som i år behöver både rödfärg och vit färg. Vi kanske ska ordna en personalfest med lite aktiviteter som t ex målning? Tror inte det där med aktiviten skulle uppskattas så mycket. Det får nog bli en fest med mat och dryck och kanske lite bad i bondens stora badbalja!
En del av utemöblerna har stått ute hela vintern (ej att rekommendera). Nästa gång måste vi ha med tvätt och färg.
Jag luftade trasmattorna en stund, dammsög upp en hel del flugor och skötte om våra pelargoner. Det låter som jag hade en hård arbetsdag men så var det inte. Större delen av tiden satt jag på trappan och bara njöt!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hallå på er! såg era ute måbler, vart har du hittat dom barbro?
precis varit i skagen och tittat på sådana men fick inte med dom hem..
Erik, Colorama Lidköping

Colorama sa...

Menar du utemöblerna? De är inte äkta Skagenmöbler. Vi har köpt dem på Krontorpsboden här i Mariestad. De har ett enormt utbud till bra priser. Rekommenderas varmt!
Ska ni till Berns i helgen?
Barbro Colorama