söndag 24 mars 2013

Heldag i Coloramahuset

I dag har det blivit en heldag i Coloramahuset, i alla fall för Thomas. Jag har hunnit med lite annat också men Thomas har kämpat på hela dagen. Han jobbar med spegeldörrarna på andra våningen. De slipas, spacklas, grundmålas, slipas igen och grundmålas igen. Därefter är det dags för två strykningar med lackfärgen. Vi använder Jotuns nya lackfärg, Lady Supreme finish som är suveränt bra. Vi använder 40-glans och receptet S 0300-N på alla snickerier.
Thomas jobbar!
Dörren till stora badrummet på andra våningen. Den blir så fin och ändå är den bara grundad. Så ser det INTE ut när jag grundar - tyvärr. Min uppgift idag har varit att röja. Allt som ska slängas har jag fyllt skåpbilen med. Trä, plast, tomma färgburkar, rör mm mm. Dessutom har jag dammsugit större delen av huset så det blir enklare för hantverkarna när de ska jobba vidare. 
Det gamla skafferiet på andra våningen. Väggarna har grundmålats av Caroline som praktiserade hos oss förra veckan. Hon går målarlinjen i Skövde. Här ska det bli garderob.
Det stora sovrummet. Bolin, Steckmest & Pettersson, bygger en bänk med förvaring att ha under fönstret. Tanken är att ha lite kuddar på bänken och kunna krypa upp där och mysa med en bra bok (och kanske ett glas vin).

Vår nya granne och vän Hanna har tillsammans med två av sina barn hälsat på oss i huset idag. Hanna har själv renoverat ett gammalt hus och har stor kunskap och ett stort intresse. Vi fick tummen upp av henne vilket känns bra.

Även en annan kompis, Anki, tittade in. Hon har följt renoveringen och tyckte vi kommit långt. Speciellt gästtoaletten föll henne i smaken.

Nu är det dags för söndagsvila med lite inslag av strykning och matlagning. Vad har ni för er?

1 kommentar:

asamaria sa...

Idag har vi tjuvstartat våffeldagen hos fam Claesson, hinner nog inte imorgon. Sen väntar vi på lite värme så att vi kan jobba med vårt aktuella uteprojekt, men det blev en kopp kaffe vid solväggen i alla fall!