söndag 22 december 2013

En blåsig söndag!


Vad har ni haft för er så här två dagar före julafton? Vi har fixat och donat en del. Butiken är stängd idag men i morgon är det öppet som vanligt.  Därför har vi passat på att ordna lite inför julafton som vi firar hemma hos oss tillsammans med familjen. Vi har handlat julmaten hos ICA Oxen, en gran av Lions som säljer granar utanför Oxen och vi har städat lite hemma. Dessutom har vi ätit middag tillsammans med båda våra barn. Mysigt!

Vad har ni på ert julbord? Vi satsar på det vi gillar dvs skinka, lax, sill, Janssons frestelse, köttbullar och prinskorv. Gott bröd och goda ostar är också viktigt. De senaste åren har jag även försökt att tillföra lite mer grönt på julbordet så jag satsar även i år på Ernst julsallad som bl a innehåller ruccolasallad, västerbottenost, rostade hasselnötter, päron och en god dressing. Rekommenderas. Till maten dricker man vad man vill ha; vi brukar ha julmust, vatten, juice, cola, öl, vin, ja precis det man vill ha. Dessutom brukar vi servera en nubbe till den som vill ha.

Vi äter alltid klockan 13. Klockan 15 sätter vi på tvn och tittar på Kalle Anka och sen är det julklappsutdelning. Samma procedur år efter år och alla vill ha det så. Hur firar ni? I år gör vi dock ett litet avsteg från traditionerna då vi är bjudna på julfrukost till sonen och hans flickvän.

Kommentera gärna hur ni firar!

Vad har bilden för samband med det här lite annorlunda inlägget? Inget samband alls egentligen. Vill bara göra lite reklam för dotterns fina kokbok som hon gjort tillsammans med Nathalie. Den finns till försäljning i vår butik, 150 kr/st och hälften av intäkterna går till Barncancerfonden.

Sov gott vänner!

/Barbro

Inga kommentarer: