torsdag 4 augusti 2011

Fredag i morgon!

Klockan är redan 22. Ännu en underbart fin sommardag i Mariestad. I butiken har jag (Barbro), Lisa, Caroline och vår (Barbro och Thomas) dotter Emma arbetat. Emma har arbetat en del lördagar i vinter och nu har hon sommarjobbat i två veckor och nästan alla lördagar under sommaren. Hon har verkligen skött sig bra och klarat att hjälpa kunderna galant. Emma är bara 16 år men har växt med sin uppgift. Tack Emma för de här veckorna. Bjuder du på paj i morgon?

Efter jobbet idag åkte alla målare och golvläggare till torpet på Dillö där de har åkt vattenskidor och kajak. Just nu sitter de nog och äter en god grillmiddag och tar en öl. Vi hoppas att de har det bra och orkar arbeta i morgon.

Jag har arbetat en hel del med ROT-fakturor idag och fått en del kluriga frågor som jag med hjälp av Skatteverket fått svar på. En fråga gällde sommarstuga som ligger på arrenderad tomt dvs man äger fastigheten men inte tomten - kan man göra ROT-avdrag då? Svaret är att man har rätt till ROT om man renoverar sin sommarstuga om man använder den på sin fritid även om tomten är arrenderad och även om man inte betalar fastighetsskatt p g a att fastighetens värde inte överstiger 50 000 kr.

En annan fråga - när man bygger ett nytt hus får man inte använda ROT-avdraget. Hur gammalt måste huset vara för att man ska kunna använda ROT? Svaret är att det året man börjar att betala fastighetsskatt har man möjlighet att använda sig av ROT, dvs efter fem år.

Det uppstår många frågor kring ROT. Tveka inte att kontakta oss om det är något ni undrar över. Om vi inte kan svara, tar vi reda på svaret!

Inga kommentarer: