lördag 5 juni 2010

Yes diskmedel - igen!

Vidareutveckling av det jag skrev om Yes diskmedel på bloggen i går:

I tv-programmet Plus diskuterades användningen av Yes diskmedel vid underhållstvätt, dvs tvättning av hus utan att det följs av målning. Detta missuppfattades av många som tror att Yes även kan användas för tvättning av ytor innan målning. Tester visar att färgen får mycket dålig vidhäftning till en yta som tvättats med Yes diskmedel eller såpa. Dessa tvättmedel är INTE avsedda att användas innan målning. De rengör inte ytan tillräckligt effektivt, de mattar inte ytan och de tenderar att lämna rester av ämnen på ytan vilka försämrar färgens vidhäftning kraftigt.

När ni ska tvätta huset före ommålning - följ de anvisningar som färgleverantören ger. I de fall ni målar med t ex Demidekk Ultimate ska ni använda Jotun Kraftvask som avlägsnar effektivt fett, olja, sot, nikotin, smuts, ytmögel och dylikt och mattar samtidigt tidigare målade ytor så att färgen ska få bästa möjliga vidhäftning.

2 kommentarer:

Sippan sa...

Då kan jag alltså underhållstvätta med Yes. Vill ju inte matta ytan, bara få bort mögelprickarna. O jag LOVAR att använda avsett medel när det är dags för målning ;)

Barbro Colorama sa...

Bra Sippan! Lycka till med din tvättning och ha en trevlig helg i solskenet!