måndag 20 augusti 2012

ROT-fakturor

När jag kom till jobbet i morse var hela mitt skrivbord fyllt med underlag till ROT-fakturor. Thomas hade arbetat i helgen och tömt sitt skrivbord vilket innebar att mitt blev fullt. Det är en del jobb med att administrera ROT men det gör jag så gärna. Vi ser många fördelar med ROT - vi får in mycket jobb vilket innebär att det skapar nya arbetstillfällen, kunden får betala mindre och gamla fastigheter och bostadsrätter får regelbundet underhåll. Vi är oerhört tacksamma för ROT och i tidningsartiklar har även framgått att det är lönsamt för staten - de får in mer skattepengar och "svartjobben" har minmerats.

Om ni äger en fastighet, lägenhet eller radhus och vill ha ett arbete utfört av oss, t ex badrumsrenovering, målning eller tapetsering, kan ni ha rätt till att använda er av ROT. ROT är dock en skattereduktion så förutsättningen  är att det finns skatt inbetald till minst det beloppet som ROT-avdraget är. Hör gärna av er till oss så berättar vi mer!

/ Barbro Colorama

1 kommentar:

Fakturering sa...

Mycket kritik har ju förts fram om ROT, att det bara skulle gynna folk som redan har mycket pengar, vad tycker ni om det?