söndag 17 november 2013

Mörkläggning


Det här är fönstret i ett av Coloramahusets sovrum. Vi undrar om ni kan hjälpa oss? Hur sjutton ska man kunna mörklägga sovrummet på natten? Vi tycker att fönstret och nischen är så fina, vill verkligen inte sätta upp persienner eller rullgardin. Har ni någon finurlig lösning som ni vill dela med er av?

4 kommentarer:

asamaria sa...

Jag skulle nog sätta en gardinskena/stång utanför nischen, på den tapetserade väggen. Jag skulle låta gardinstången gå ut till vänster om fönstret så att man kan dra bort gardinen från fönstret. Välj en gardin som smälter in bra ihop med tapeten och givetvis en mörk gardinstång/skena som inte stör.

asamaria sa...

...och sätta skenan uppe vid taket där syns den nog minst. Drar man sedan undan gardinen mot hörnet av väggen så behöver den inte störa intrycket av det fina fönstret.

COLORAMA MARIESTAD sa...

Tack för bra tips!

Anonym sa...

Nu vet jag ju att det inte fanns så väldigt gott om plats inne i rummet men det skulle ju vara väldigt charmigt med franska jalusidörrar som man öppnade o stängde inifrån. De blir som ett smycke som ramar in fönstret när de är öppna. Funkar som mörkläggning när de stängs...