torsdag 8 oktober 2009

En torsdag i färgaffären...

Besök av Odd Fellows damklubb

Jag (Barbro), Lisa och Hilda har jobbat idag. Lisa är oftast på plats redan vid 8 trots att hon börjar 9. Vilken personal jag har! Vi börjar med att gå igenom de beställningar som ska göras, frågor som inte blev besvarade under gårdagen utreds, mail besvaras och all info från huvudkontoret ska gås igenom. Dessutom går vi alltid igenom de inredningsbloggar som vi följer. Nu har många inredningsprogram startat och har vi inte sett dem måste vi snabbt gå in på nätet för att titta vilka tapeter, kulörer mm som använts. Det kommer alltid några kunder dagen efter ett program för att titta på den speciella tapeten eller kulören som visats i t ex Äntligen hemma.

Ett av våra färgsättningsprojekt blev klart idag och ska presenteras för kunden på måndag. Den här gången var det en trappuppgång som behövde fräschas upp. Nästa vecka besöker vi en kund som vill ha hjälp med hall, kök och vardagsrum.

De första timmarna är det mest företag som handlar och en del daglediga kunder. Det har blivit mer och mer vanligt att kunderna ringer in sina beställningar. De kanske har varit och tittat på tapeter kvällen innan, kikat lite hemma och sen bestämt sig och ringer in. Vi beställer tapeter varje dag och är de inte restade så finns de vanligtvis hos oss redan före lunch dagen efter. Vi skickar SMS till de kunder som lämnat sitt mobilnummer så de snabbt får besked om att tapeten har kommit. Vissa kataloger har vi på lager och då plockar vi beställningen direkt.

Det har varit mycket tapetkunder under dagen. Hösten är en tid då vi gör om våra hem. Många byter kök, renoverar badrummet, fixar om barnrummen för att barnen har blivt tonåringar och tycker inte det är så kul att ha en bård med Stålmannen i sitt rum. Vi lyssnar till behoven, plockar fram kollektioner, visar och förklarar. Det är svårt för kunden att hitta bland alla kataloger. Därför använder vi mycket tid till att verkligen gå igenom alla kataloger så vi snabbt kan hitta det kunden önskar.

Den här torsdagen har även innehållit en del pappersjobb. Vi har fakturerat, skrivit offerter, servat våra målare med beställningar, bokfört osv osv.

Vi gillar verkligen att jobba med färg, tapeter, golv, kakel och klinker och vill hela tiden utveckla oss. Vi försöker att ordna ganska mycket inspirationskvällar, tjejkvällar mm. Nästa vecka träffar jag en butik i stan för att planera en gemensam aktivitet. Ska bli spännande.

Ha en mysig kväll så hörs vi i morgon. Jag ska titta på en film som heter Inga tårar med Mikael Persbrandt. Har ni sett den?

Inga kommentarer: