tisdag 4 december 2012

Var tog den här dagen vägen?

Vi som har arbetat i butiken idag är Frida, Lisa och jag (Barbro). Det är betydligt lugnare i butiken nu i december. Många förbereder julen genom att pynta och köpa julklappar. Våra hantverkare har fullt upp däremot. Alla jobb ska vara klara innan julafton och det innebär att vi har en hel del att göra i butiken med ordrar, kontakter med kunder och fakturering. Vi säljer en del julklappar och då i första hand presentkort till de som renoverar eller planerar renovering. Det är både presentkort på material men en del ger bort en färgsättning. Det innebär att man får ett hembesök av vår inredningsdesigner Lisa Åberg som intervjuar och fotar hemma hos kunden, går hem och planerar ett förslag på hur t ex vardagsrummet kan inredas med hjälp av färg och tapeter och därefter bjuder Lisa kunden till butiken och presenterar sitt förslag.

Vad har vi då gjort hela dagen? Ja när dagen är slut kommer man nästan inte ihåg allt som hänt men det rullar på snabbt. Jessica städade butiken redan kl 7, vid åtta kom jag och Lisa och strax därefter dök Frida upp. Vi gick igenom beställningar från gårdagen, planerade dagen och sen var det dags att öppna. Under hela förmiddagen kom det varor med olika fraktbolag, målare och mattläggare hämtade material till sina arbeten och kunder droppade in.  Vi fick en del frågor från kunder via telefon och även beställningar via telefon. Jag har jobbat en hel del med bokföring och avstämningar. Det är ju ny månad och den gamla ska stämmas av. Vi har även planerat de närmaste veckorna. Det är mycket inbokat - julmiddag med Jotun i Skara på torsdag, jag åker till Malmö på måndag för att delta i ett möte med Coloramas valberedning, tisdag till onsdag åker två av oss till Mora tillsammans med vår säljare Jonas Elisson. Fabriksbesök och annat kul står på programmet. Fredag i nästa vecka är det dags för personalfest hemma hos oss (Barbro och Thomas). Vi har även försökt att planera lite inför nästa år. Vad ska vi ordna för events, vilken inriktning ska vi ha, hur ska vi göra om i butiken osv mm.

Caroline har varit på kurs i Stockholm måndag - tisdag, Coloramas inredningsrådgivare. Nu har Lisa, Frida och Caroline gått utbildningen och Lisa har även gått kursen Colorama inredningsdesigner.

Förresten, det är en stor dag i dag, Barbro har namnsdag. Jag har blivit gratulerad av alla möjliga idag, t o m en kund ringde och grattade. Uppskattat! Det är inte alltid man blir uppmärksammad när man har namnsdag men det kan nog bero på att det finns så få "Barbroar" Läste dock i DN i dag att en liten flicka på nio månader har fått namnet Barbro. Vem vet, Barbro kanske får en ny chans.

Inga kommentarer: