lördag 4 februari 2012

Vårens trender 2012

Vi bläddrar i Aftonbladets bilaga Härligt hemma. Där kan vi läsa om de fyra största inredningstrenderna i vår.

SOTIGA PASTELLER

Efter en lång och mörk vinter är vi skandinavier alltid i behov av färg. Vårens pasteller är i år mättade och känns nästan lite smutsiga. Vi satsar på grova material som ger en rustik känsla, handarbeten med fransiga kanter tillsammans med starka kontraster - gärna i gult, svart eller orange.

TRÄ OCH SKOG

Den nordiska trenden fortsätter även i vår. Enligt trendspanarna lockas vi av skogen och lugnet och vi kommer att plocka in mossa, grenar och gran, trots att det inte är jul. Vi finner trygghet i vår historia och kultur och samlar gärna på oss recept, bakar bröd och gör långkok. Exempel på trenden är fårskinn på stolarna och tavlor med uppförstorade insekter på. Uppstoppade fåglar och renhorn går just nu som smör i solsken på auktioner. Färgerna är mättade och även de hämtade från naturen - grönt, svart. beige, grått, brunt och blått. Årets starka kontrastfärg är orange, en färg vi kommer att se mycket av framöver. I vår butik märker vi att intresset för ljusa golv har ökat. Nu efterfrågas björk och ask igen.

MÖNSTERMIX

I vår ser vi mer mönster än någonsin. Rutor i alla varianter, ränder, cirklar, prickar, assymetri, blommor och fantasifulla krockar. Att våga blanda struktur och mönster med text och siffror är populärt och skapar ett personligt hem. Häng gärna upp tygbitar, mänster, tidningsklipp och minnen som inspirerar dig.

KOPPAR OCH PLÅT

Industritrenden är hetare än någonsin. Plåtstolar, lampor, bord, vitrinskåp - järnet letar sig in i hemmets alla hörn. Färgerna är dova - grått, brunt och svart med accenter av gult, orange och turkos, gärna skavda och slitna färger. Att återanvända saker och inreda med crossover-känsla är helt rätt. En sliten pall får gärna stå i det högblanka vita köket.

Inga kommentarer: